Yardım
20 Yaşında Saç Dökülmesi ve Finasterid Kullanımı
29-01-2024, 01:03
3
3
72
4 yanıt dizini görüntüleniyor
-
-
Merhabalar, 20 yaşındayım 2 senedir saç dökülmesi problemiyle uğraşıyorum. İlk olarak saç yıkarken ellerime çok sayıda saç teli gelmesiyle durumu fark ettim. Daha sonra ön saç çizgimde gerilem olduğunu görünce doktora gittim. Doktor tavsiyesi üzerine 4 aydır minoxil kullanıyorum. Araştırma yaptım minoxilin uzun süreli bir tedavi olmadığını gördüm. Saçları döken DHT hormonu azalmadığı sürece saç dökülmesini önlemek çok zor. Bu yüzden finasterid (proscar 1 mg) kullanmak istiyorum. Fakat yan etkiler ciddi olduğu için doktora sorarak kullanmayı düşünüyorum.
Dökülmeyi ilk farkettiğim zaman üç farklı doktora muayene oldum. Hepside minoxil önediler biriside xpecia tablette önerdi. Finasterid sorduğumda Finasterid hakkında bilgimiz yok veya önermiyoruz dediler. Finasterid konusuna hakim olan bir doktor biliyorsanız Ankara’da hastane veya doktor ismi olarak önerilere açığım.
Saç dökülmem ön çizginin yanları geriye doğru açılma var ve tepelerde de çok sayıda saç elime gelmeye başlıyor. Elimle çekince kolay bir şekilde geliyor saçlar. Benim yaşımda olup, aynı dökülme yaşayan ve finasteritten olumlu sonuç alanlar veya yan etki görüp bırakanlar varsa onları da dinlemek isterim. Şimdiden teşekkürler
-
yazdıklarına bakarak söylüyorum, en azından doktora gitmişsin, doktor sana söylemiş finasterid bu yaşta uygun olmayacağını. Minoxil’i düzenli olarak sadece saç dökülen bölgelere 1 sene boyunca kullan günde bir kez uygulasan yeterli olur. Biotin 5000 mcg içeren vitamin hapı kullan, saçlarını 3 güne bir konazol şampuanla yıka. 3-5 yıl bu şekil devam et. İleride finasterid kullanırsın.
-
Aynı durum bendede var 21 yaşındayım finasterid kullanmak istiyorum ancak yan etkileri kalıcı olur mu? İlacı bırakınca düzeliyor deniliyor ama azda olsa olumsuz etkileri devam ediyormuş.
-
Konu SahibiFinasterid kullanmayı şu aşamada erteledim yerine alopecia igf procapil içeren losyonu kullanıyorum dht önleyici olarak başladım. Sabah minoxil akşam procapil şimdilik bu şekilde kullanıyorum ileriki zamanda etkilerine göre finasteride başlayabilirim.
-
4 yanıt dizini görüntüleniyor
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.