Saç Ekimi Sonrası Mezoterapi Ne Zaman Yapılır?
-
-
Saç ekimi sonrası mezoterapi ile saç tedavisi, 1952 yılında Fransız doktor Michel Pistor tarafından ağrı kesici olarak geliştirilmiş minimal invaziv bir yöntemdir. Mezoterapi vitamin, mineral ve amino asitler ile bazı büyüme faktörleri içeren özel karışımların cilde enjekte edilmesiyle uygulanan bir tedavidir. Enjekte edildiği yerde hücre yenilenmesini uyararak etki eder.
Yıllar içinde medikal estetik alanında gerekli işlemlerden biri haline gelmiştir. Uygulama alanları arasında belirli bölgelerdeki yağ dokusunu azaltmak, selülitten kurtulmak, cildi sıkılaştırmak, vücudu yeniden şekillendirmek, lekeleri ve yara izlerini tedavi etmek ve saç dökülmesini önlemek yer almaktadır. Her uygulama türü için farklı ilaçlar ve formüller kullanılmaktadır.
FUE saç ekimi öncesi ve sonrası mezoterapi ve prp yaptırmak
FUE saç ekimi öncesi mezoterapi mevcut saçların korunmasında, saç tellerinin kalınlaşmasında, parlak ve ışıltılı saçlara sahip olunmasında ve saç dökülmesi problemlerinin önlenmesinde etkilidir.
Safir saç ekimi sonrası mezoterapi, anjiyogenezi (yeni damar oluşumu) hızlandırır ve ekilen saç greftlerine büyüme faktörleri sağlayarak onları uyarır. Şok dökülme sonrası saçların daha hızlı bir şekilde geri kazanılmasına yardımcı olmak için avantajlı bir yöntemdir. İçerdiği mineral ve amino asitler sayesinde saçın kalınlığını ve dokusunu olumlu yönde etkiler.
Saç mezoterapi nasıl uygulanır?
Mezoterapi, etkilenen bölgelere enjeksiyonlar yapılarak uygulanır. Enjeksiyonlardan önce uygulama bölgesine lokal anestezi uygulanır. Doktorunuz her enjeksiyon için karışım miktarını belirler ve ancak bundan sonra mezoterapi cilt altına enjekte edilir.
Mezoterapi işlemi sırasında ağrı hisseder miyim?
İşlem öncesinde cilde ağrı kesici ve anestezik krem sürülerek hastanın maksimum konforu sağlanır. Ancak hasta ağrı eşiğine göre az miktarda ağrı ve acı hissedebilir. Mezoterapi için kullanılan iğne uçları kısa ve incedir.
Mezoterapinin saça faydaları
- Mevcut saçların korunmasına vesile olur.
- Mezoterapi topikal saç bakım yöntemlerine göre çok daha faydalıdır.
- Kepek sorununa karşı uygulandığında başarılı sonuçlar elde edilir.
- Saç renginin korunmasına ve beyazlamanın önlenmesine/geciktirilmesine yardımcı olur.
- Saça parlaklık, canlılık ve hacim kazandırır.
- Saçın ömrünü uzatır.
- Saç tellerinin kalınlaşmasında ve güçlenmesinde faydalıdır.
- Mezoterapinin yan etkileri nelerdir?
- Mezoterapinin ciddi bir yan etkisi yoktur. Çok nadiren ödeme bağlı kaşıntı ve alerjik reaksiyonlar görülebilir.
Mezoterapi saç çıkartır mı?
Mezoterapinin saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olabileceği düşünülmektedir, ancak kesin sonuçlar bireyden bireye değişebilir. Zayıflamış saçların güçlendirici etkiler yaparak normal saç halind gelmesini destekler.
Saç mezoterapisi gerçekten işe yarıyor mu?
Saç mezoterapisi, saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olabilir, ancak etkileri bireyden bireye farklılık gösterebilir. Bazı insanlar için olumlu sonuçlar elde edilebilirken, diğerlerinde belirgin bir etki görülmeyebilir.
Saç mezoterapisi kaç seansta etki eder?
Saç mezoterapisi ilk seans uyguladıktan sonra 4-5 seans sonrası yani 6 ay sonra etkileri görülmeye başlar.
Saç mezoterapi sonrası nelere dikkat edilmeli?
Saç mezoterapisi sonrasında şu noktalara dikkat etmek önemli olabilir:
1. Temas ve Temizlik: İlk günlerde saç derinize temas etmekten kaçının ve saçlarınızı aşırı yıkamaktan kaçının.
2. Kimyasal Ürünlerden Kaçının: Mezoterapi sonrasında saçlarınıza kimyasal içerikli ürünler uygulamaktan kaçının. Mümkünse doğal ve hafif ürünleri tercih edin.
3. Güneşten Korunma: Direkt güneş ışığından kaçının veya başınızı örtün. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak önemlidir.
4. Stresten Kaçının: Saç sağlığınız stresle doğrudan ilişkilidir. Mezoterapi sonrasında stresi azaltmaya yönelik çaba sarf edin.
5. Alkol ve Sigaradan Kaçının: Alkol ve sigara, saç sağlığına olumsuz etki edebilir. Mezoterapi sonrasında bu maddelerden kaçınmak daha faydalı olabilir.
6. Beslenme: Saç sağlığı için uygun beslenmeye dikkat edin. Protein, vitamin ve mineral bakımından zengin bir diyet saç sağlığınızı destekleyebilir.
İyileşmeleri biraz zaman alacaktır. İşlem sonrası 3 gün saçlarınızı özellikle kimyasal içeren şampuanlarla yıkamayın. Su ve şampuanlar iyileşme süreci gecikecektir. Bir süre (2-3 gün) Güneş ışığına maruz kalmaktan kaçının.
Safir saç ekimi sonrası kişi kaç kez mezoterapi yaptırmalıdır?
Safir saç ekimi işleminden sonra 1. aydan itibaren ve birer ay arayla, işlemde kullanılan ilaçlara bağlı olarak hekimin uygun gördüğü seans sayısında 8-12 ay boyunca saç mezoterapisi yapılmasını fayda sağlar. Ayrıca uygulama sıklığı kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Doğru klinikte, deneyimli ve profesyonel hekimler tarafından uygulandığında tedaviden başarılı sonuçlar alınmaktadır.
Mezoterapi kimlere yapılmalıdır?
Mezoterapi, saç dökülmesi problemi olan, saç dökülmesine genetik yatkınlığı olan ya da diyete bağlı ani saç dökülmesi yaşayan hastalara uygulanabilir. Tedaviden başarılı sonuçlar alınmaktadır. Ayrıca saçların zayıf ve yıpranmış olmasından şikayet eden kişilerde, saçların geç uzaması gibi durumlarda da mezoterapi etkili olmaktadır. Mezoterapi her yaştan kişi için uygundur. PRP tedavisinden farklı olarak otoimmün hastalığı olanlarda da güvenle kullanılabilir.
Mezoterapi kimler için uygun değildir?
Mezoterapi kanser hastalarına, diyabet hastalarına, pıhtılaşma önleyici ilaç kullananlara ve emziren kadınlara önerilmemektedir. Mezoterapi tedavisi yaptırmak isteyen hastalar kullandıkları ilaçlar ve geçirdikleri ya da geçirmekte oldukları hastalıklar hakkında doktorlarını bilgilendirmelidir.
Saç mezoterapisi yaptıranların yorumları
Saç ekimi sonrası yada saç dökülmesini önlemek için mezoterapi veya prp yaptıranlar bu uygulamanın etkili olmadığını olumlu yada olumsuz yorumlarını payalşabilirler.
-
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.